Communicado

Dit is de naam van de iPad app die wij op dit moment gebruiken als vervanger van het communicatieboekje. Deze opzet biedt veel voordelen t.o.v. het statische communicatieboekje. In totaal omvat onze app nu ca 49 pagina’s met allerlei onderwerpen. De app is continu aanpasbaar aan de behoefte. In de video van enige tijd geleden zie je de mogelijkheden van de app. Thea en ik begrijpen elkaar redelijk goed. We gebruiken de app voornamelijk om te bepalen waar we het op dat moment over hebben, of als uitgangspunt waar we het over gaan hebben. Meestal is dat omdat Thea nogal eens van onderwerp (in haar hoofd) veranderd. Ik moet dat dan maar zien te raden vindt zij.

Content zelf toe te voegen
Benoemen met geluid is mogelijk
Terugkerende situaties zijn op te slaan

Enige dagen na het CVA zijn wij begonnen met foto’s en tekst opgemaakt in Word, daarna het gespreksboek gekocht en intensief gebruikt. Om sneller en gerichter te communiceren ben ik toen overgegaan op een Communicatieboekje. Dit losbladig boekje in a5 formaat werd gemaakt met een DTP programma en heeft geruime tijd dienst gedaan. Om nog slagvaardiger te kunnen werken heb ik toen een softwareontwikkelaar benaderd met de vraag of er een app ontwikkeld kon worden o.b.v. het communicatieboekje. In samenwerking met Fred Zuijdendorp (software ontwikkelaar), Ineke Kanters (Vormgeving) en Mirjam Top (Logopedie AfasiePlus) is toen de app ontwikkeld. Op verzoek van Mirjam Top is de mogelijkheid om naast de eigen content een werkblad voor een cliënt te maken, toegevoegd. De app is nu verkrijgbaar in de Apple store. Rechten en implementatie, Fred Zuijdendorp.

Communicado, betere communicatie bij afasie from Co van Hanegem on Vimeo.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s