Spraakapraxie

Spraakapraxie ontstaat als gevolg van een beroerte of ander hersenletsel. Mensen met spraakapraxie hebben moeite het doelbewuste spreken. Ze haperen en zijn minder goed verstaanbaar. Het UMCG Centrum voor Revalidatie heeft een diagnostisch instrument (DIAS) ontwikkeld. Deze wordt uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. Momenteel wordt er gewerkt aan een therapeutisch instrument (TIAS). In deze film vertellen behandelaars en patiënten wat spraakapraxie is.
NB Met goede uitleg van het verschil tussen, Afasie, Apraxie en Disartrie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s